העלאת פריון העבודה הוא אחד האתגרים המרכזיים של המשק הישראלי בהיותו הבסיס לעלייה בשכר, ולכן גם ברמת החיים. העלאת פריון העבודה בכל ענפי המשק מהווה גם בסיס לצמצום הפערים בחברה. מנופי שינוי ומנגנוני היישום שננקטו למען העלאת הפריון: מיזם ״אנשים עם מוגבלות״, מיזם מערכת המאי״ה - אבחון, יעוץ, השמה ומנהלת מרחב ההזדמנויות בירושלים.
מיזם המעודד חברות לצמצום פליטות, לקזז פחמן ולקדם בכך השקעות במיזמים סביבתיים, כל זאת כהכנה לחיבור למהלכים בינלאומיים בתחום ולרגולציה צפויה בדומה לעולם של מס פחמן.
הפרויקט נועד לרתום את המגזר העסקי להיות מעורב בנושא, ולתת לו כלים מעשיים להיות שותפים לצמצום תופעת האלימות במשפחה מתלות כללית בבן זוג.
המחקרים נתונים שעמדו לרשות הצוות:
נעשה שימוש נרחב בנתוני מרכז המחקר והמידע של הכנסת, פרסומי מרכז אדוה “מאחורי המספרים” וממצאים של ארגון “שיתופים” בדבר השפעות הקורונה על תופעות האלימות במשפחה ופרסומי גופי ממלכתיים כגון משרד המשפטים, משטרת ישראל ועוד.
החדשנות בפרויקט:
עידוד נשים להשתלבות במקצועות טכנולוגיים.
המיזם יתמקד בשלבי החיים של נשים בכניסתן לשוק ההשכלה והתעסוקה – משלב בחירת מגמת הלימוד בחטיבת הביניים, דרך השירות הצבאי והלימודים האקדמיים ועד להשתלבות בשוק העבודה. המיזם יתרום להגדלת היקף התלמידות הבוחרות במגמות פיזיקה ומדעי המחשב בתיכון וכן מגמות מדעיות וטכנולוגיות באקדמיה ובאמצעות. בכך, המיזם יתרום להעלאת היקף הנשים המועסקות בענפי הטכנולוגיה עילית. מימוש של מטרה זו יתרום להגברת הפריון, לצמצום פערים ולהעלאת שיעור הנשים בכוח העבודה בישראל.
יצירת תכנית רצף לאומית לעידוד נשים לבחירת מקצוע טכנולוגי באמצעות העצמה אישית, מנטורית, סיוע בלימודים ו- MODELING ROLE.
הפרויקט עדיין בשלבי תכנון
באמצעות תכנית “יוצרים עתיד” – הכנה לקליטה והצלחה בשוק העבודה
לדמיין עתיד – תוכנית לימודים לתלמידי ותלמידות כיתה ט’ (טרם בחירת מגמות), הכוללת חשיפה לתעשיות שונות, ופתיחת המחשבה להיצע ההזדמנויות. תכנית הלימודים תכלול רכיב השראה והעצמה באמצעות הקמת מאגר/ ספרייה של סיורים וירטואליים בתעשייה הישראלית המגוונת, בשילוב חקר עצמי של שוק העבודה ומפגשים עם דמויות מודל לחיקוי מהתעשייה.
להתכונן לעתיד – תכנית לימודים לתלמידי תיכון החל מכיתה י’ ואילך, להטמעת כישורים ומיומנויות “רכות” שנדרשים להצלחה בעולם העבודה: פתרון בעיות, עבודת צוות, לימוד עצמי.
הפרויקט עדיין בשלבי תכנון
יצירת מענה לצורכי המעסיקים לכוח אדם מיומן ואיכותי בגליל.
משרד הכלכלה והתעשייה, מינהל תעשיות ביצע מיפוי מפעלים הצפון הארץ במהלך משבר הקורונה, ניתח את הנתונים שעלו במיפוי ושיתף בממצאים את צוות העבודה. להלן תמצית הממצאים:
מטרת המיפוי כפי שהוגדרה:
לזהות אתגרים בשלוש רמות:
שלוש סוגיות מרכזיות: הון אנושי, רגולציה, חדשנות וייצור מתקדם
הסקירה בוצעה באמצעות ראיונות עומק במסגרת ביקורים בכ-60 מפעלי תעשייה באזור הצפון. הראיונות התקיימו עם מנכלים.ות של החברות או חברי הנהלה בכירה.
נושאים מרכזיים במיפוי:
עיקרי הממצאים:
השיטה להשפעה – יצירת תכנית ייחודית של מינהלת המעסיקים לליווי עסקים
מערכת המאי”ה – אבחון, ייעוץ , השמה ומינהלת מרחב ההזדמנויות בירושלים. מטרת המערכת היא חיבור מיטבי בין פוטנציאל ההון האנושי במדינת ישראל, בדגש על צעירים, לבין הביקושים בעולמות התעסוקה, ההשכלה וההכשרה המקצועית באמצעות מערכת דיגיטלית, ראשונה מסוגה, המחברת באופן מיטבי בין צרכי המשק לבין היצע מועמדים.ות למסלולי הכשרה, השכלה ותעסוקה בשיח של אבחון והכוונה מבוססים כישורים ומיומנויות. המערכת מייצרת תשתית לליווי הפרט, הגופים ה”דורשים” (מעסיקים, מוסדות לימוד) הגופים ה”מלווים” (רשויות, עמותות ועוד) לאורך תהליך בירור רצונותיו.יה, יכולותיו.יה והאופציות העומדות בפניו.ה בהתאם למסלול הנבחר.
החברה המובילה – פיתוח משותף של חברת אדם-מילא והפורום הכלכלי חברתי.
יצירת מנגנוני עידוד וסיוע לעסקים בהעסקת אנשים עם מוגבלות
אדם עם מוגבלות מוגדר כ”אדם עם לקות פיסית, נפשית או שכלית, לרבות קוגניטיבית, קבועה או זמנית, אשר בשלה מוגבל תפקודו באופן מהותי בתחום אחד או יותר מתחומי החיים העיקריים”. (סעיף 5 לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות( בישראל חיים כ 5.1 מיליון אנשים עם מוגבלות (ברמות שונות ובמגוון מוגבלות),
1.1 מיליון מתוכם בגילאי 20 ומעלה.
עוד קודם למגפת הקורונה – שיעור העסקה נמוך יותר לאנשים עם מוגבלות ביחס לאוכלוסייה ללא מוגבלות. ככל שהמוגבלות חמורה יותר, יותר אנשים ונשים משתייכים לרמות שכר נמוכות. על פי פרסומי נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ונתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 17% מהאנשים עם מוגבלות דווחו שהם מתקשים לכסות הוצאות חודשיות (מזון, לחשמל, לטלפון ודומיהם), כאשר 24% מדווחים שחוו תקופות של עוני בחייהם.
עם פרוץ מגפת הקורונה וההחלטה על הסגר הראשון – 65% מהעובדים והעובדות עם מוגבלות הוצאו לחופשה, פוטרו או שהופסקה פעילותם. על פי הפרסומים עלה כי הוצאו לחל”ת פי 8.3 עובדים עם מוגבלות ביחס לעובדים.ות ללא מוגבלות. בתום הסגר הראשון, הושבו לעבודה פי 2 עובדים.ות ללא מוגבלות.
מטרת המחקר כפי שהוגדרה: איתור של מגוון יוזמות סיוע בעולם לאנשים עם מוגבלות, תוך סיווג היוזמות לפי קריטריונים רלוונטיים.
תפיסה:
מיקוד בצורך עסקי/כלכלי ולא חסד, מיקוד בחוזקות ולא בחולשות, מעבר מהתערבויות נקודתיות ל- ECOSYSTEM רחב ומתפתח וכך גם שינוי מתפיסת פתרונות SIZE ONE ל- TAILORMADE.
לפעולה:
תוכנית לקידום טרנספורמציה דיגיטלית אשר נבנתה במיוחד עבור עסקים קטנים מתוך מטרה לפשט את תהליך המעבר לדיגיטל באמצעות הקניית ידע וכלים בצורה פשוטה ו”בגובה העיניים”.
תוכנית מותאמת אישית לבעלי עסקים קטנים הניתנת ללא עלות לתקופה של 3 חודשים. במסגרת התוכנית בעלי העסקים מקבלים גישה למערך ההדרכה המקוון של התוכנית הכולל עשרות קורסים על דיגיטציה המועברים ע”י אנשי מקצוע בחברות היי טק מובילות. התכנים מחולקים לכמה תחומי תוכן: ניהול ושירות לקוחות, אופרציה עסקית ותקשורת פנים ארגונית, התנהלות פיננסית, נכסים ומוצרים דיגיטליים, שיווק ופרסום, מכירות ותשלומים, לוגיסטיקה ושילוח. ההדרכות כולן מוקלטות וניתנות לצפייה בכל עת באתר התוכנית. בנוסף לרכישת ידע, כל העסקים שנכנסים לתוכנית מלווים אישית ע”י סטודנט.ית שהוכשרו במיוחד 50 ויסייעו לעסק להציב ולהגיע ליעד דיגיטלי.
פלטפורמה דיגיטלית ייעודית לאזרחים ותיקים שפותחה על ידי ‘אינטל’ ומאפשרת תקשורת נגישה בווידאו.
לקראת חג הפסח 2020, ועל רקע התפשטות וירוס הקורונה והנחיות משרד הבריאות, שהגיעו בעקבותיה, עלה כי קשישים וקשישות רבים.ות בישראל יחגגו את החג בגפם. בזכות פיתוח טכנולוגי חברתי של ‘אינטל’, התאפשר למאות קשישים וקשישות לשוחח עם בני משפחתם בשיחת וידאו, וזאת בלחיצת כפתור אחת בלבד, בנוחות ובקלות, ולהפר את הבדידות.
הפתרון התבסס על טאבלט, שעבר תהליך של ‘חדשנות הפוכה’ במסגרתו הוסרו ממנו פונקציות מיותרות, כדי לא לבלבל את הקשישים והקשישות. לאחר חיבור המכשיר לחשמל, כל שצריך.ה הקשיש.ה לעשות הוא לבצע לחיצה אחת על כפתור ההפעלה שמחברת אותו.ה מיידית לשיחת וידאו עם בני המשפחה.
שותפים למיזם
אינטל, חברת סלקום בתרומה של מאות כרטיסי SIM הכוללים אינטרנט בלתי מוגבל לשנה ומערכת ניהול. חברת ‘משי טכנולוגיות’ תמכה בהרכבת המוצר בהתנדבות. בהמשך הצטרפו למיזם ‘מפעל הפיס’ השלטון המקומי ומשרד העבודה והרווחה.
שותפות של זרוע העבודה, נשיאות המגזר העסקי, משרד האוצר והסתדרות העובדים, בהובלת הפורום הכלכלי חברתי, המוכוונת לספק למעסיקים את המענה המותאם ביותר עבורם בתחומי ההכשרות המקצועיות וגיוס עובדים.ות מיומנים.ות.
- מטרת העל של המיזם – לשמש כ”מוניטור נושם” לעולם התעסוקה
- מטרת המיזם בטווח הקצר – סיוע בצמצום היקפי האבטלה על רקע מגפת הקורונה, באמצעות חיבור מיטבי ומדויק בין הצרכים המשתנים של המעסיקים, לבין יכולות, כישורים ומיצוי פוטנציאל של עובדים.ות אשר נפלטו ממעגל העבודה עקב המגפה והמשבר הכלכלי.
- מטרתו המיזם בטווח הבינוני וארוך – העלאת הפריון והצמיחה במשק הישראלי באמצעות מתן מענה מותאם לביקוש לכוח אדם מיומן ומקצועי באמצעות תכנית רצף חינוכי והכשרתי המשלב בין לימוד (פרונטלי ומקוון) להתנסות ממשית אצל המעסיקים.
משבר הקורונה והמעבר המהיר ללמידה מרחוק הציפו את הצורך ההכרחי והמיידי לאפשר לכל תלמיד ותלמידה בישראל גישה למחשב אישי לצרכי למידה. ״מתחשבים״ היא יוזמה ישראלית התנדבותית שהוקמה בברכת נשיא המדינה ובלווי צוות יועציו, לאיסוף, השמשה והפצה של מחשבים מחודשים הפועלת תוך תיעדוף צרכים בראייה לאומית רחבה. גם אחרי הקורונה, ברור כי הצורך במחשבים לילדים לא מאחורינו, ומחשב בבית מהווה כבסיס למוביליות חברתית וצמצום פערי אי שוויון.
סגירת הפער הדיגיטלי בישראל, בקרב משפחות במצב סוציו אקונומי נמוך. חלוקת מחשב לכל בית בישראל הזקוק לו, ממשפחות עם ילדים בגיל חינוך ועד לחיילים, סטודנטים, אזרחים ותיקים ועוד. בנייה ושימור של פלטפורמה לאומית לחלוקת מחשבים, המבוססת על התנדבות, שמירה על הסביבה וקיום בר קיימא. פלטפורמה אשר מאחדת את כלל החברות במשק, לתרומת מחשבים מרוכזת.
איסוף – המיזם קולט מחשבים וציוד היקפי משומשים ותקינים מעסקים, ארגונים, משרדי ממשלה וחברות ממשלתיות, בעזרת עמותות ומתנדבים בכל רחבי הארץ יחד עם העמותות שינוע חברתי ופרויקט יוסף.. המטרה היא להרכיב ולהשמיש מערכות מחשב מלאות כך שגם חלקים חלופיים וציוד היקפי יסייעו במאמץ בתנאי שהם תקינים.
שדרוג – מעבדות המתנדבים.ות של המיזם דואגות להשלים ולשדרג, את הציוד הנתרם כך שהתלמידים.ות יקבלו מערכות מחשב מלאות, איכותיות ותקינות שעומדות בתנאי הסף שהוגדרו, ציוד נלווה חדש,, מערכת הפעלה וחבילת Office .גם לאחר המסירה, המתנדבים.ות שלנו מציעים.ות שירותי תמיכה טכנית ובמקרה של תקלה ב-6 החודשים הראשונים, ייעשה מאמץ לתקן או להחליף את המחשב.
הפצה – מערכות המחשב המשודרגות, נמסרות לתלמידים ולתלמידות דרך בית הספר והרשות המקומית תמורת דמי השתתפות סמליים המשולמים למערכת תוך ליווי פדגוגי שנועד להבטיח שהמחשבים אכן ישמשו לצרכי למידה. חלוקת המחשבים נעשית מתוך תיעדוף צרכים בראיה לאומית רחבה, על פי קריטריונים אחידים ומוסכמים, שנקבעים עי רשימות של משרד החינוך, המשרד לשוויון חברתי ומשרד הרווחה. המערך הלוגיסטי של “מתחשבים” ושיתוף הפעולה הרחב מבטיחים שמערכות המחשב יגיעו למי שבאמת הכי זקוקים להם. המשפחות מקבלות את המערכת המלאה ללא תמורה.
עשרות חברות שותפות אשר תורמות מחשבים ולוקחות חלק פעיל בתמיכה במיזם, באיסוף, שדרוג וחלוקת המחשבים.
למנוע את כניסתם של נפגעי ונפגעות הקורונה למעגל העוני תוך חיזוק החוסן הקהילתי המקומי של אזרחי ואזרחיות ישראל.
יישום של מיזם (מבית CI) העוסק בזיהוי, אבחון ומתן מענה לנפגעי.ות הקורונה החדשים במודל המשלב את הרשות המקומית, העסקים והנפגעים.ות בקהילה המקומית.
חמי פרס
סיוע לעסקים קטנים מול אתגרי נזילות ומוסר תשלומים נמוך בחלק ניכר מהמשק, אשר לעיתים אף מעמיד בסיכון את השרידות העסקית עצמה.
תמצית תוצרי המחקר המלווה שבוצע על ידי קבוצת Sparks, בשיתוף חברת Meidata
זוהו מספר אפשרויות פעולה אפשריים ליישום בישראל, כאשר המומלצות היו אלו:
הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים
סיוע לעסקים קטנים מול אתגרי נזילות ומוסר תשלומים נמוך בחלק ניכר מהמשק, אשר לעיתים אף מעמיד בסיכון את השרידות העסקית עצמה.
האוכלוסיות המוגדרות בתת ייצוג הן:
נשים; מיעוטים (ערבים, בדואים, צ‘רקסים, דרוזים); חרדים; יוצאי אתיופיה ועולים חדשים (לפי הגדרת משרד הקליטה); אנשים עם מוגבלות; להט“ב; עסקים אשר ממוקמים באזורי הפריפריה הגיאוגרפית /חברתית ע“פ הגדרת הממשלה; עסק בבעלות קהילתית עמותה /חל“צ /קואופרטיב/עסק עם מנגנון תמיכה כספית-חברתית מובנה בבסיס הפעלתו; עסקים אשר מעסיקים אוכלוסיות מודרות כמדיניות (חרדים, ערבים, דרוזים, צ‘רקסים, יוצאי אתיופיה, אנשים עם מוגבלות, מבוגרים מעל 50 וכן נוער בסיכון ואסירים משוחררים). העסקים המגוונים עוברים תהליך בחינת נאותות לקבלת תו עסק מגוון.