מיזם משותף
ליווי צמוד של פרוייקטור מתכלל מטעם הBR
ליווי מכון מחקר מביל וסקירת נתונים עדכנית
דוחות מדידת אימפקט לפי יעדים שהוצבו
חיבור לקואליציות רלוונטיות מהמגזר החברתי
"BETA SITE״ סימלוטור להוכחת POC
חיבור למשרדי ממשלה, שלטון מקומי וכו׳
דרכי הפעולה והפתרונות להתמודדות עם האתגרים החברתיים שיבחרו לתוכנית העבודה 2021, יבואו מתוך החברים עצמם שהתקבצו יחד סביב אתגר משותף.
יחד עם זאת, בכל תחום ושדה פעולה שייבחר, המדדים שינחו בהעדפת בדיקה ויישום של פתרונות על פני אחרים הם:
תכנית הכשרות והתאמת שוק התעסוקה לצורכי המשק כגון הכשרות לעצמאים למסחר במרחב הדיגיטאלי, הכשרות לקראת מקצועות העתיד והכשרות עובדים כחלק מהטמעת טכנולוגיות לייצור ומסחר. יולי 2020.
למחקר המלא (PDF)כ 1.5 מיליון אנשים עם מוגבלות בישראל, 1.1 מיליון בגילאי 20 ומעלה. משבר הקורונה פגע באנשים עם מוגבלות יותר משאר האוכלוסייה 65% מהעובדים עם מוגבלויות הוצאו לחופשה, פוטרו או שהופסקה פעילותם. אוקטובר 2020.
למחקר המלא (PDF)במחקר אותרו יוזמות Collective Impact מרחבי העולם מגוונות שבהן התאגדו מספר גופים עסקיים במטרה לקדם מטרות חברתיות יוזמות. נובמבר 2020.
למחקר המלא (PDF)תוצרי מחקר היוועצות עם בכירי המגזר העסקי לקראת דיון עם מעצבי המדיניות הממשלה. מרץ 2020.
למחקר המלא (PDF)תקציר מפרסומים של ה- BUSINESS ROUNDTABLE בארה"ב
למחקר המלא (PDF)נדרש ליצור שיתוף פעולה מובנה של גורמי ממשלה, מעסיקים, אקדמיה, מגזר שלישי ושלטון מקומי. נדרשת הכנת תמונה והערכת מצב מבוססת נתונים על מצב המשק והעסקים בישראל. בדומה למאמצי יצירת תמונת מצב ומודלים לתחזית רפואית המגייס את מיטב הכוחות בישראל. אפריל 2020.
למסמך המלא (PDF)ארבעה אתגרים מרכזיים צפויים בשוק העבודה העתידי: השפעות טכנולוגיה, מחסור בעובדים מיומנים, הגברת הייצור, שינוי בדפוסי העבודה. מאי 2020.
למחקר המלא (PDF)מיכל שלם ועו"ד מיכל לבנטל אנדרסון. מייסדי הקבינט הציבורי לחינוך ויוזמי התכנית: תא"ל (במיל) רם שמואלי ואבי קמינסקי
למחקר המלא (PDF)מאז פרוץ המשבר, ישראל בלטה לרעה בירידה של 10.1% בצריכה הפרטית בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה (ביחס לתקופה מקבילה ב 2019), יותר מרוב מדינות ה OECD. נכון לחודש נובמבר, מדד אמון הצרכנים נמצא בכ 20%- (פסימיות צרכנים), זאת ביחס ל 18% - בגוש האירו. גם הממשלה הרחבה לא הגדילה את הביקוש שלה למוצרים ושירותים מקומיים, כאשר העדר תקציב המדינה אף האט את קצב ההוצאה הממשלתית. דצמבר 2020.
למחקר המלא (PDF)עמותת שיתופים - אסטרטגיות להשפעה חברתית וציונות 2000 לאחריות חברתית
למחקר המלא (PDF)המכון הישראלי לדמוקרטיה
למחקר המלא (PDF)הדוח הכלכלי חברתי סיכום עיקרי הפעילות עד כה וכיווני הפעולה להמשך
במסגרת מפגש צוות העבודה בוצעה התכווננות נוספת לגבי דרכי היישום של קיצור ימי תשלום. הצוות גם הוזמן להצטרף למהלך רכש מגוון בשיתוף עמותת יסמין. בנוסף, הוצע לקדם סיוע לעסקים קטנים בהכשרה/מחדש, מיומנויות גיוס והתנסות בIP של חברות. יקודם עם צוות LLL ומנהלת המעסיקים.
במסגרת המפגש הוסכם לנסות לגבש פתרון ברמה מקומית (עם רשות מקומית) ע"י צוות עבודה מצומצם. בנוסף, הוסכם כי הטווח המיידי מטופל ע"י גופים רבים ואילו הצוות מבקש לייצר פתרון מערכתי במטרה למנוע את הכניסה של נפגעי הקורונה החדשים למצב של עוני כרוני (גם אם לטווח בינוני אך עם השפעה משמעותית יותר בטווח הארוך).
צוות העבודה הגדיר כיווני פעולה המתמקדים בזיהוי ואבחון נפגעי הקורונה וגיבוש מתכונות הוליסטים הנותנים מענה לצרכים – עם דגש על תעסוקה.
במסגרת המפגש נבחר כיוון הפעולה המרכזי לקיצור ימי תשלום וסיוע לתזרים לעסקים הקטנים (זוהה כ- game changer לתיעדוף). בנוסף, נדונו כיוונים נוספים כדוגמת מיצוי זכויות וגיוון הרכש.
חשיפת המשתתפים למיזם WESOURCE ולפורטל הדיגיטלי שלו והצגת סוגיית הרכש המגוון דרך עיניהם של התאגידים הרוכשים, הספקים המגוונים והמשרד לשוויון חברתי. במפכגש השתתפו כ-25 משתתפים בהם מנכ"לים של תאגידים, סמנכ"לים של רכש וניצגים מעמותות שונות.
המפגש עסק בנושא תהליך הטמעת רכש מגוון בתאגידים ובחידוד מדדי האימפקט ומדדי ההצלחה . במפגש השתתפו מנכ"לי ומנהלי רכש של תאגידים ומנהלי רכש לכשעבר
במפגש דנו באופן בו ניתן להרחיב את מאגר הספקים וחידדנו את מדדי האימפקט ומדדי ההשפעה של הפרויקט. המפגש הונחה ע"י שרון אשכנזי מנהל הרכש בקבוצת מאיר ובו השתתפו מנכ"לי רכש, יועצים עסקיים ונציגים מעמותות.
מסע משתמש בפורטל הדיגיטלי של Wesource והצעת נקודות לשיפור כרוכשים וכספקים. המפגש הונחה ע"י איתמר בן שפר בונה ומתכנת האתר מטעם ארגון Wesource ועמותת יסמין, כשהמטרה היא לדייק את השימוש בפורטל הדיגיטלי ולשפר את הביצועים שלו.
המפגש עסק בבניית מסוגלות עסקית לספקים . במפגש השתתפו יועצים עסקיים וספקים מהמיזם.
מסע משתמש בפורטל הדיגיטלי של Wesource והצעת נקודות לשיפור ולהתאמה לספקים. המפגש הונחה ע"י איתמר בן שפר בונה ומתכנת האתר מטעם ארגון Wesource ועמותת יסמין, כשהמטרה היא לדייק את השימוש בפורטל הדיגיטלי ולשפר את הביצועים שלו.
הצגת מיזם WESOURCE והפורטל שלו והצגת תהליך הטמעת רכש מגוון בתאגידים עד לשלב של קבלת תו רוכש מגוון. במפגש השתתפו מנכ"לי ומנהלי רכש של תאגידים ומנהלי רכש לכשעבר.
הצגת מיזם WESOURCE והצעת כיווני פעולה לקידומו בחברה הערבית . במפגש השתתפו יועצים עסקיים, נציגות מעמותות וספקים במיזם .
מטרותיו של המפגש היו להציג את המיזם למשתתפים בועדת ההיגוי , לגבש הסכמות ולהציע כיווני דרך לפעולה עתידית . במפגש השתתפו מנכ"לי ומנהלי רכש של 8 תאגידים, מנהלי רכש לכשעבר, יועצים עסקיים, סאמי להיאני מהמשרד לשוויון חברתי ונציגים של עמותות המסייעות לעסקים קטנים.
במפגש סיכמנו את המהלך שעברו שני צוותי העבודה, הצגנו את תוצרי העבודה והצגנו את המהלכים הצפויים עד סוף החודש.
מטרותיו של המפגש הראשון של צוות עבודה "קידום רכש מגוון" היו לחשוף את השותפים למהלכים והמיזמים הקיימים בתחום; להציג את המיזם של WESOURCE ולראשונה גם את הפורטל שלו שנמצא עדין בשלבי תכנות אחרונים; להציג את סוגיית הרכש המגוון דרך עיניהם של התאגידים הרוכשים ודרך עיניהם של הספקים המגוונים; להציג כיווני פעולה להמשך העבודה ולגבש צוות עבודה שיעסוק בקידום הנושא. במפגש השתתפו נציגים ממשרד העבודה ומהמשרד לשוויון חברתי ,ונציגים מהמשרד העסקי והחברתי.